Encaustic art

Es-Sense is een coachingsbedrijf in Waddinxveen met een andere insteek. Es-Sense werkt namelijk met een bijzondere techniek: De Encaustic Art. Esther is een gediplomeerd Encaustic Art-coach. We leggen uit wat het is.

Encaustic Art betekent schilderen met bijenwas. Het is een eeuwenoude schildertechniek die al 600 jaar voor Christus werd beoefend.  

Encaustic betekent letterlijk “inbranden”. Vroeger werd er gebruik gemaakt van bijvoorbeeld verwarmde spatels om de bijenwas aan te brengen. Onder andere sarcofagen en iconen werden zo voorzien van portretten.  

Tegenwoordig kan men gebruik maken van elektrische apparaten om met was te schilderen. In de nieuw ontwikkelde techniek smelt men blokjes bijenwasverf op de zool van een strijkbout en “strijkt” deze over een ondergrond. 

Als Encaustic Art Coach® maak ik ook gebruik van deze techniek.  

Door de blokjes met bijenwas te smelten op het ijzer en er daarna mee over speciaal papier te strijken krijg je prachtige intuïtieve kleuren en vormen op papier. In deze tekeningen is veel te zien en te ontdekken. Deze tekening zet ik in als tool om te gebruiken bij verschillende Coachingsvormen.